Grundlagt 1961
LAVEN BOLDKUB
Vi har naturligvis her på laven.dk vores egen hyldestside til Laven Boldklub.
En klub med så mange stolte traditioner og vundet metal i kuffertern fortjener uovertruffen opmærksomhed.
Bliv en del af klubben
Laven Boldklub gør alt for sine fans.
Du har nemmerlig muligheden for at erhverve dig din helt egen originale fodboldtrøje fra byens legendariske fodboldhold "Laven Boldklub". Trøjerne er efterspurgte fra hele verden. Særligt i Dubai og i det Nordøstlige Kina er de helt vilde med dem. Men selvfølgelig kære bysbarn, får du muligheden for at komme forrest i køen. En perfekt gave til dig og din chef, dine børn, svigermor måske og tja hvem ved Hunden også kan se meningen med at reklamere for sit hood.
En funktionel T-shirt med V-hals. Svedtransporterende, åndbar og hurtigttørrende kvalitet som er skræddersyet til din flotte krop.

"God stil, god smag!"
Armani

"Det bliver stensikkert årets dille!......I hvert fald i Laven."
uffe buchard
 

Søhøjlandsmesterpokalen på rette boghylde igen

Sidste år blev der fra boldklubbens Bestyrelsen meldt seriøs ud, at der i den kommende sæson vil rulle hoveder blandt ledelse, og i den grad i spillertruppen. Og vi skal da lige love for, at der var kommet nye boller på løgsuppen i år.
 

Boldklubben for de litterærere bogorme havde i den grad smasket og guffet i sig på transfermarkedet. Nye spillere var indkøbt, alt imens den gamle trup på nærmeste vis var blevet likvideret med det røde kort.
 

Det blev en sveddryppende affære mod et ellers spændstig og veltrænet Linå-mandskab, der viste god form men lidt for meget indianerbold og dermed tabte pusten til Lavens hurtige gazelle-fremstød, guldperler af pasninger på snor og guddommelige, ja nærmest utopiske drømmemåls-kasser. Et Laven-hold der sprudlede af lyst og styrke, og som igen viste den skabermentalitet der prægede holdet i deres velmagtsdage i slutnullerne.
 

Med til historien høre også at Laven boldklubs talentudvikler Mette Breinholdt i årevis har gjort et uvurderlig stykke arbejde inden for bymurens talentmasse, der endelig kulmineret under lørdagens kamp.
 

Lavens unge sønner hev ikke blot gennemsnitsalderen 40 år ned. De havde også forstået at det handler om at se godt ud imens man score. Med håret tilbage, tandpastasmil og en duft af Beckham kom det forløsende mål knap 2 min. inde i kampen. Med et brag af en kolossal helflugter høvlet offensive ”Lindberg” Bold og Linå-målmand en tur igennem nettet og videre ud over søen for tilsidst at ende som en lille bitte prik på himlen et sted over Alling Vest.
Smukt, men også lidt underligt at skulle vinke farvel til en modspiller på den måde.


Ikke alt var ligegodt...


”Nu er det jo ikke arme og hænder, som man bruger i fodbold” udtalte veteranen Mads Borne der med to brækkede arme i gips formåede at spille lige op med den øvrige verdensklasse. Den udtalelse tog Lavens Målmand dog lidt for bogstaveligt.
Allerede dagen herpå versere der rygter om hvad Lavens flotte målmand gik og havde i tankerne i det 17. minut der med ét pludselig blev fjern i blikket.
En ting var sikkert det var i hvert fald ikke fodbold der interesseret ham i de sekunder hvor bolden i slowmotion og med salige vinger som en let fjer fløj forbi ham. Nok mere tanken om hvordan den forstående børnekage-konkurrence skulle afvikles. Dumt og unødvendigt mål og som må få konsekvenser fremad for en spiller der i forvejen har svært ved afstandsbedømmelse af en bold.
 

Vi på redaktionen husker ikke det endelige resultat på point tavlen, men en ting er sikkert, at alle de trofaste fans der var mødt op på denne varmeste sensommerdag i mands minde vil huske den saglige brise der med efterfølgende fælles-brøl susede ind over Åge Hareidestadion. Da Laven klaskede den afgørende bold i buret og kort tid efter igen igen, kunne kalde sig for mestre af Søhøjlandet.
 

Og med det resultat var der kun grundlag for en kodyl fest i teltet med partymusik, tordenbrag og sheriffens velsignelse.

2016

Kampreferat sommer 2015
sep
Vi gjorde det igen!
Vinderne af Søhøjlandsmesterskabet skulle findes blandt de 3 store fodboldnationsbyer Laven, Linå og Alling. Og med solen højt på himlen, var tiden også til, at vores enestående Fodboldklub skulle rejse sig fra de støvet bøger og genfinde tidligere tiders storhedstid. et laaaang år var gået siden AC Alling hev pokalen hjem til klubskuret, og nu skulle den genvindes.
Og det var da også i den grad nogle flotte turkis-delight-drenge der med flotte brystkasser løb ind på en yderst toptrimmet plæne.
 
Med stort gåpåmod, fantastisk spil, ny-øvede finter og brilliante afleveringer var der ingen tvivl om at Lavenmandskabet med stort litterær overskud havde det afgørende tag i alle kampene. Også blandt de mange mål der blev sparket i nettet denne skønne sommerdag i august må især fremhæves vor alle sammens bogorm og supertopscore Søren Hougesen. Her var i sandhed tale om mål i akedemisk særklasse. Den mand har det hele. Smidighed, skæv karakter, skæg og flotte børn.
 
Vi har observeret, at der skulle være opstået misforståelser omkring Lavens forhold til Allingklubben.
Rygter om dårlige vibrationer og negative vibes imellem de to klubber.. Næhh, nej da. Her i klubledelsen skal vi  være de første til at aflive disse ondsindet rygter godt i jorden. Vi har altid haft stor sympati for Allingdrengene. De drenge er skam nogle søde velopdragne, hjælpsomme, skønne fyre vi altid har holdt så meget af. Vi betragter dem nærmest som var det vores egne sønner. En rigtig venskabsby, som man altid kan regne med.
 
Linå derimod…. Ja her i Laven boldklub er vi simpelthen målløse og ved ikke hvad vi skal sige… - Lamslået er vi -… Være lømler og stratenrøvere skal man lede længe efter..... her sender man flotte skriftlige invitationer ud år efter år. Tak for kaffe, siger vi bare her i ledelsen og ber´ om mere kringle.
 
Laven boldklub er kendte i verden for deres gode værtsskab. Altid lader vi andre hold komme lidt til truget. Altid deler vi ud af vores gode hjerte og behalige selskab. Man skal føle sig velkommen på Laven stadion. Det har altid været klubbens mantra. Holdejer, sportsdirektør og træner var alle enige om, at klubben igen havde gjort god figur og endnu engang præsteret fodbold på højt niveau, som holdejeren udtrykte det. ” rolig nu.. Det handler jo ikke om at vinde, men om at have det sjovt.
 
I øvrigt kan det tilføjes at det var Linå der vandt… Så… Tillykke da.

/Laven Boldklub
De-flotte-fyret-holdet. - 2014 - Det var ikke sejre dette hold blev kendt for, men derimod deres karisma og charme. Hvor end i verden de spillede vandt de publikums hjerter.
VinderHoldet - 2013 - Endnu et legendarisk hold - læg specielt mærke til ham den store røde mand "El le dansi Prebsi. " blev han kaldt. Kendt for sin nærmest dansene karaoke stil. En forvirringstaktik der slog benene væk på enhver modstander.
Kampreferat - 2011
Blodrus på Laven stadion
Laven havde hjemmebane fordel da de i Lørdags tørnede sammen mod fusionsklubben Alling Bad Boys-Fc Tørring.
Med den gamle rutinerede veteran Flemming Wurz Andersen ved roret var det da også nemt for det utrænede øje at se hjemmeholdets overlegne boldbesidelse ved kampens begyndelse.
Tilskuerne brølede af begejstring, da Pelle Carlsen fik afsluttet smukt pasningsspil op gennem midten med manér, og lagde ud med en føring til hjemmeholdet.
Laven Boldklub brillierede konstant med den lille runde og nærmest bombaderede Alling´s netmasker i et sandt fyrværkeri. Der var dømt Laven Regatta og pokalen var allerede mentalt placeret på rette hylde. 
Hvad der dernæst skete skal stå hen i det uvisse for undertegnede medspillende-komentator.
Det var som om en sort sky drev over himmlen.  Utallige Alling-knægte kom ilende på deres budcykler, for at komme deres fædrende ophavsby til undsætning. Som kampen udviklede sig og trætheden trods alt begyndte at melde sig for det Kære Laven-hold. (der jo også havde en fest at tænkte på bagefer) var det som om udeholdet først på dette tidspunkt havde spillet sig varme på den kække, lidt for frisk-agtig måde. 

Men Lavens Allan Ronanldo Mortensen var uslidelig og ikke sådan at bide skeer med. Hans forsvarsspositioner og bolderobinger gjorde at Laven med møje og besvær forblev inde i kampen. Det var først i kampens sidste minut at undertegnede fik lavet en dyb aflevering til Mads Borne Messi der med en 180 graders vending kunne banke bolden ind bag den sagesløse Alling-Målmand og kampen var dermed vundet.
En vigtig kamp for Laven Boldklub, der med denne kamp kunne sparke en god start for byens nye vandrepokal og gøre sig forventninger om at der på tribunerne sad fremtidige sponsorer, der nu forstod ideen i at skyde penge i sådan en talentmasse.
 
- Laven.dk - Laven Borgerforening - lavenborgerforening@gmail.com - webmaster: bullpetersen@gmail.com -
Lav din egen hjemmeside med mono.net