HUSE TIL SALG

- et kunstprojekt af Marianne Bitsch & Brian Enevoldsen

Fernisering 28.07.12 kl. 14-16

Huse til Salg, 2010- er en del af et fortløbende projekt, som består af en serie af fotografier af private beboelseshuse, som er sat til salg i forskellige områder – i dette tilfælde landsbyen Laven, i tiden omkring den eventuelle udstillingsperiode. Fotografierne ligner den måde ejendomsmæglere oftest præsenterer deres objekter på, men de udstilles uden anden information end selve billedet og uden de mange justeringer, som foretages af et mæglerfirma i en salgskontekst.

Serien ligger i forlængelse af Marianne Bitsch & Brian Enevoldsens arbejde med at omplacere billedmateriale og andre ophobninger af information. "Når vi tager billederne i løbet af den periode, husene er til salg og fastholder det moment, kan man måske få et mere isoleret indtryk af, hvad disse fotografier repræsenterer som kulturelt fænomen og som symptom på hvad der bevæger sig i det lokale og globale samfund. Fordi de har en lighed med billeder, man har set mange gange før og tilsyneladende kender godt, gøres man opmærksom på sit perceptionsapparat og de mere eller mindre ubevidste metoder vi har til at aflæse visuelt kommunikerede beskeder."Projektet har tidligere været vist hos galleriet Koh-i-noor på Vesterbro i 2010. I Laven sætter projektet Huse til salg 2010- desuden en anden historie i spil, i det der i øjeblikket er forholdsvis mange huse til salg.


Marianne Bitsch & Brian Enevoldsen bor og arbejder i Berlin. De er begge uddannede ved det Fynske Kunstakademi og har arbejdet sammen siden 2006. Marianne Bitsch & Brian Enevoldsen interesserer sig gennemgående for konventioner indenfor sproglig og visuel kommunikation, for hvilke identitetsopfattelser de kan være udtryk for, og for hvordan sociale og økonomiske magtforhold manifesteres i måden vi kommunikerer på. De forsøger at tage afsæt i de omstændigheder der bestemmer den specifikke situation vi opsøger eller deltager i ved, som i dette eksempel at løfte noget noget information ud ad sin oprindelige sammenhæng og omdistribuere det i en anden konstruktion. Begge kunstnere vil være tilstede ved ferniseringen.

Udstillingsperiode: 28.07.12 - 05.08.12

Udstillingen har åbent efter aftale på sandvadmengers@gmail.com.
bull mengers, Himmelbjergvej 101, Laven, 8600 Silkeborg

- Laven.dk - Laven Borgerforening - lavenborgerforening@gmail.com - webmaster: hans@petersen.eu.com -
Lav din egen hjemmeside med mono.net