Laven News
Sne-ryddere har travlt i syd og øst
Sne-rydderne fra Entreprenørgården koncentrerer sig fredag morgen om at rydde sne i den sydlige og østlige del af kommunen Læs mere
Kære forældre! Hvad er der sket med fastelavn?

Traditioner I søndags havde vi besøg af tre piger med raslebøsser. Mandag kom der slet ingen. Kun min egen 10-årige Marius var af sted i skikkelse af Emil fra Lønneberg i Laven og omegn på fastelavnsmandag. Hans mor mener, det har at gøre med, at... Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev
Modtag en e-mail når vi opdater nyhederne.
Så er der generalforsamling i vandværket :-)
Generalforsamling 2018
Kontigent - tilbage i Maj 2017

Kære alle
 
På generalforsamlingen den 1. november 2017 drøftede vi kontingentindbetaling til Borgerforeningen. Kontingentet er kr. 200,00 for husstanden, og kr. 100 for enlige.
 
Flere deltagere i generalforsamlingen gav udtryk for, at de ikke vidste, om de havde betalt eller ej. Derfor har vi nu opdateret medlemslisten, som du finder her på siden, og den er sorteret efter vejnavn. Vi har taget dem med som har betalt for 2017 (opgjort 27. november 2017).
Hvis dit navn ikke er på listen, har vi ikke fået din indbetaling.
Hvis du mener, at det er fejl, så ring eller mail til Niels Bo Christensen (mobil 4018 1688 eller nielsbo@outlook.dk)
Hvis du ikke har betalt – men gerne vil, så overfør venligst kontingentet til reg. nr. 7170 konto nr. 1213663 eller overfør på mobilepay på 40181688.

Med venlig hilsen
 
Bestyrelsen
HUSK,
KOMMUNEN holder møde om fredningen ved Terrassen Camping. Mødet foregår tirsdag den 31/10 fra klokken 17 til klokken 18:30 i Alling Beboerhus. Kommunen vil gerne vide, om der blandt Byens borgere er stemning for at kommunen arbejder på at ophæve fredningen på campingpladsen for at de  i stedet kan bygges boliger

bedste hilsner Anne Lund
Der er tre kandidater til lokalrådet:
Per Poulsen
Erna Kaihøj
Christine hanselmann
Anne Lund
Det betyder at der ikke skal afholdes valg til lokal rådet. Det nye lokalråd træder i kraft1. januar.

bedste hilsner Anne Lund
 
Vedrørende Borgerforeningens bådmotor:
I et forsøg på at generere mere brugervenlighed er der lavet en bookingkalender for Borgerforeningens bådmotor. Den er opsat i kajakskuret over motoren sammen med motor instruktionen. Du kan også se den online her
Håbet er, at der herved kan skabes et overblik over ledige perioder for brugerne, samt øge chancerne for at motoren er hjemme, når man har inviteret børn og hustru på sejllads.
 
Instruktionen kan også læses her: http://laven.dk/upl/13302/Instruktionbdmotorver.2.pdf
 
Hvis du af den ene eller den anden årsag ikke nået ned til søens skønne bål-fest, og ikke noget at høre Sognepræst Marie Vestergaards flotte tale. Så får du da liige muligheden her.

Terningerne er kastet o der er dømt.

Laven Open # 2
I samarbejde med Laven Antikvariat afholder
Laven brætspils-union:

”Live-Street-fortorvscafe-Backgammonturnering” På Himmelbjergvej ved Antikken. Lørdag 17/6 fra kl 10 pris 50 kr.

Se om du kan slå din nabo og vind titlen som årets Backgammonmester i Laven.
Sidste år gik Pokalen til en eller anden tilfældig Silkeborgenser, der rullede så hårdt med terningerne, at byens (før hen så stolte søn) faldt ned af stolen og flygtede ud af byen med Omar sharif "History of backgammon" under armen. Ingen har siden set ham. Rygterne går dog på, at han sidst er set på Møgel ø, hvor han tåger rundt, kalder på sit held og en fyr der hedder Bjarne.

Nu skal pokalen hjem!

Vi opfordrer dig til, at du tilmelder dig Dansk Backgammon Forbund. (for at spare tid på dagen)
Via linket: http://www.dbgf.dk/medlemskab/bliv_medlem.php – Det er helt gratis.
Du får tildelt dit eget DbgF-spillenr., som skal bruges på dagen.
Deltog du også sidste år kan du bruge dit dbgf nr. det finder du også på deres hjemmeside. Søg på dit navn. (ikke Mars, ikke snake eyes, men dit reglementerede officielle registrerede navn!!)

Har du lyst til at deltage, så giv gerne besked her i tråden.

Til dig der ikke ved hvad et backgammon bræt er for noget eller bare vil have frisket reglerne lidt op med henblik på deltagelse, så er jeg sikker på at byens åndelige backgammon-haj "Mars-drengen" vil være blandt de støvede bøger og is fra Hansen Lørdag efter Lørdag med råd og guddommelige vejledning.

Mvh
Turneringsleder

Jesper B Petersen

Som et forrygende særtilbud har du nu muligheden for at erhverve dig din helt egen originale fodboldtrøje fra byens legendariske fodboldhold "Laven Boldklub". Trøjerne er efterspurgte fra hele verden. Særligt i Dubai og i det Nordøstlige Kina er de helt vilde med dem. Men selvfølgelig kære bysbarn, får du muligheden for at komme forrest i køen. En perfekt gave til dig og i særdelshed en god fødelsdagsgave til dine børn.

En funktionel T-shirt med V-hals. Svedtransporterende, åndbar og hurtigttørrende kvalitet. Fåes i sort, hvid, orange, lime og turkis
og du vælger selv dit eget tal på ryggen.

prisen ca 280,- kr pr stk

Bestil hos webmaster

"Vi kan kun sige go go go!"
Armani

"Det bliver stensikkert årets dille!......I hvert fald i Laven."
uffe buchard

Vi har efterhånden lidt udstyr der kan komme dig til gode.
Læs mere her

Fredagsbar
Fredagsbar er en uhøjetidlig sammenkomst af lavens borgere hos en familie, eller udvalgt sted i byen fredag eftermiddag. Tidspunktet bestemmer man selv, og annonceres i glasskabet eller her på hjemmesiden. Man medbringer selv drikkevarer, og værterne sørger for lidt chips eller lignende.

Lån Byens Fest-telt!!

Ekstrem godt tilbud.
Har du en fest lige om hjørnet, så lån da byens flotte telt med plads til alle vennerne.

Tryk her og
Læs mere...

Hjertestarter i Laven
Der er opsat en hjertestarter på en adresse tæt på krydset Himmelbjergvej – Slangebakken.
Nærmere information får man når man ringer 112.
Hjertestarteren og tilhørende skab er doneret af Lions Club Silkeborg og Lions Club Silkeborg Theodora.
Du finder også en hjertestarter på Campingpladsen.

Læs mere om hjertestart i Laven
Flagdage - Der flages på søpladsen - læs mere om reglerne her. Ønsker du at der flages kontakt Flagmanden, som pt er Flemming og Ulla Nielsen, Himmelbjergvej 148, tlf. 24219350. Gerne mindst 4 dage før. I en snæver vending kan flaget afhæntes på hylde i Ulla og Flemmings carport.

Der har været bestyrelsesmøde i Borgerforeningen!

Vi samler på gamle fotos af Laven By og område!

Skulle du være i besidelse af gamle fotos vil vi meget gerne låne dem til "Det gamle billedearkiv" her på hjemmesiden.

Du er altid velkommen til at sende os en video, sang eller artikel.
Husk! Det er din hjemmeside og det er dig der bestemmer hvor aktiv Laven.dk er.
 

Mindeværdig middagsmatiné med iskolde fristelser, konecurling og utroskab

Af Kim H. Skaarup, Formand for Laven Belurerlaug

Monrad og Rislunds vintersportsparodi, WM i skidrop, sætter fortsat sine spor blandt lattermilde personager flere årtier efter komikerne huserede med galmandsværket første gang. Ikke mindst hos nærværende KOMBARDO-gruppe, som dog gik skridtet videre, da de søndag morgen inviterede til Store is-dag på Søpladsen for herredets folk og fæ.

Her ti år efter, at et lignende arrangement blev bakset på benene og atter med et mål om nogle fornøjelige timer i selskab med ligesindede, skøjteløb for folk med og uden motorisk sans, drabelige ishockeykampe, og sidst men ikke mindst den traditionsrige Laven-Søplads-disciplin, konecurling.

Som #metoo-kampagnen desværre eliminerede. Hvorefter de lavstammede ofrede deres kødfulde bagdele, til stor moro for de fædrene ophav, og 60-70 af bjergbyens beboere, som er berygtet i kommunen for dets beskytter-trang og værdsættelse af den omkringliggende skønhed og natur, og evnen til at tænke selv og gå imod strømmen. Bedst symboliseret i en grånende herre der under den drabelige curlingmatch tyvstjal en yppig kvinde, eller lagde hun selv op til det? så de gamle dyder fortsat kunne holdes i hævd.

Nøjagtigt på samme måde som når midaldrende mænd tror deres kadaver stadig virker som en teenagers, og derfor indleder sig på jernhårde tacklinger mod halvt så gamle gutter under ishockeymatchen, hvad hverken ryg eller ribben sætter pris på. I modsætning til Mads Fruelund og sønnen Oskar, der erklærede sig selv som vindere af curlingmatchen.

Udefra set var det dog samtlige af de tilstedeværende der burde indtage dette prædikat. For når en lille femtedel af de lokale efter tomme kirkers søndagsseancer trodser vinterkulden, mande-influenza, Facebook og Netflix, til fordel for fælleskabet, madkurv, hund, børn og svigermor, kan det vel ikke stå helt galt til i bjergbyen - #metoo og utroskab eller ej.

Kim H Skaarup

Generalforsamling i Laven Kultur- og Beboerhusforening

Laven kultur- og beboerhus kalder til Generalforsamling og fællesspis fredag den 16. marts kl. 17.30 på Slangebakken 25.

Det er atter blevet tid til afholdelse af vores generalforsamling, som er foreningens øverste myndighed.

Vi kombinerer aftenen med fællesspis (se selvstændigt opslag), men lægger ud med afholdelsen af generalforsamlingen. Når denne er vel overstået glider aftenen over i spisearrangementet.

For at være stemmeberettiget skal du være medlem af foreningen. Det bliver du lettest ved at indsætte kr. 100/50 (hustand/single) på MobilePay nr. 68018. 
Angiv samtidig navn, mail og adresse. Du kan også kontakte et af bestyrelsesmedlemmerne. 
Se mere på laven.dk.

§ 5. i vedtægterne ser således ud:

§ 5. Ordinær generalforsamling
Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed. Ordinær generalforsamling afholdes hvert år inden den l. april med følgende dagsorden:
1. Valg af dirigent og referent.
2. Bestyrelsens beretning.
3. Godkendelse af regnskab.
4. Budget for kommende år og fastlæggelse af kontingent.
5. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter.
6. Valg af revisor
7. Fremlæggelse og behandling af indkomne forslag.
8. Evt.

Indkaldelse til generalforsamling sker med mindst 14 dages varsel på laven.dk, facebook og ved opslag i skabet på gavlen ved Laven Motor Mølle.

Forslag som ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling skal indsendes til bestyrelsen senest 10 dage før generalforsamlingen afholdes.

Tidligst en uge før generalforsamlingen kan kopi af skriftlige materialer f.eks. regnskab, budget og skriftlige forslag afhentes hos formanden.

Vel mødt.

Venlig hilsen bestyrelsen. 

Generalforsamling I Lokalhistorisk Forening.

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i Sejs-Svejbæk Lokalhistoriske Forening: Multihuset, Lille sal, onsdag den 21. februar 2018, kl. 19.00
Dagsorden iflg. vedtægterne
1.     Valg af dirigent
2.     Formandens beretning
3.     Fremlæggelse af revideret regnskab 2017
4.     Fremlæggelse af bestyrelsens arbejdsplan for 2018
5.     Fastsættelse af kontingent
6.     Behandling af indkomne forslag
7.     Valg:
a.      Formand Kai Laursen, 2-årig periode(modtager genvalg)
b.     Kasserer Rita Nielsen, 2-årig periode (ønsker ikke genvalg)
c.      Bestyrelsessuppleant, Erna Kajhøj, 1-årig periode (ønskerikke genvalg)
d.     Revisor Conny Moeslund, 2-årig periode(modtager genvalg)
e.     Revisorsuppleant Aase Brændstrup, 1-årig periode (modtager genvalg)
f.      Sekretær Bent Pedersen ønsker at fratræde udenfor periode (nyvalget er for én 1-årig periode)
8.     Eventuelt
Mød roligt op! Bestyrelsen har forslag til nye bestyrelsesmedlemmer. (jf. pkt. 7: Valg)
Vi gør venligst opmærksom på, at kontingent for 2018 skal være betalt,inden generalforsamlingen, for at man kan være stemmeberettiget.
Årligt kontingent for 2018: Pr. medlem: 75 kr. Pr. husstand: 125 kr.
Kontingent bedes venligst indbetalt på foreningens Bankkonto i Sparekassen Kronjylland: 6190-0010833663 - Kontingent kan dog betales kontant ved generalforsamlingen.
Efter generalforsamlingen fortæller Herman Rasmussen om skøjteprinsessen, Elisabeth Hønnicke fra Svejbæk, som i en sen alder blev jysk mester i kunstskøjteløb for ”old boys”! (det er nye oplysninger til historien om Skibsrederen Arne Schmiegelow, Arnsborg i Svejbæk)
Foreningen er vært denne aften. Servering af kaffe/the og fødselsdagsboller. (foreningen er stiftet 13. januar 2003)
Med venlig hilsen
Bestyrelsen for Sejs-Svejbæk Lokalhistoriske Forening


NYTÅRSKUR for SENIORER i LAVEN og OMEGN

LAD NYTÅRSSTEMNINGEN SPREDE SIG BLANDT VI DER ER OVER 60 ÅR OG MÅSKE IKKE LÆNGERE GÅR PÅ ARBEJDE, MEN BESTEMT GERNE VIL HYGGE OS MED HINANDEN.
KOM OG BYD DET NYE ÅR VELKOMMEN I HYGGELIGT SAMVÆR.
fredag d. 2. februar kl. 15.00 til 18.00. VI serverer ”champagne” og ”små madder”, te/kaffe og små kager........UHM! ALLE kommer med sprudlende humør og så går snakken sikkert livligt. Vi ses på Himmelbjergvej 162 i Bentes og Stigs hus. Først-til-mølle, da pladsen i stuen er begrænset!!
TILMELDING: Bente på 60898143 eller Stig 51945476
 
 
 

Magisk tryllestøv tændte lyset på Lavens juletræ

Af Kim H. Skaarup, beboer på Himmelbjergvej

Der var masser skikkelig trængsel og et minimum af larm og alarm fra omkring 150 voksne Laven-borgere og 75 børn-og børnebørn, da Julemanden med fuld fart, og øjne på stilke fra store som små, kom trillende som hovedperson til årets traditionelle tænding af juletræet ved solnedgang på årets første søndag i advent.

Og som altid i et noget alternativt transportmiddel, da rensdyr ikke er hvad de har været når rejsen er på godt 3000 kilometer fra Grønland.
Sådan var det også med forrige års tog, og sidste års gaffeltruck, som derfor var udskiftet med en lammeskinds-foret ladcykel fyldt med slikposer til de artige børn og ikke mindst det magiske tryllestøv, der kort efter var flammende flot tændsats for juletræs-tændingen, der ifølge pålidelige kilder har over 40 år på bagen.

Og sidstnævnte havde Laven Borgerforenings otte frivillige naturligvis også tænkt på, da varm gløgg, lune æbleskiver, det fineste potpourri af julemusik fra Laven Ungdoms-blæser-orkester, suppleret med smagsprøver fra Honningboden Karl Aage Nielsen i Sorring, hjalp med at holde varmen på po-poen og resten af kadaveret, mens der nok blev tænkt en venlig tanke eller 225, til familien Sonne på toppen af bakken, som havde foræret juletræet.

Og har de glade givere rundet de 60 år den 2. februar næste år, kan de glæde sig over det kommende arrangement fra Laven Borgerforening, når den traditionelle Nytårskur for seniorer løber af stablen.

/Kim H skaarup

STORE JULETRÆS TÆNDINGS DAG
Søndag. d 3. december.

JULEMAND, JULESANG,
HORNORKESTER, GODTEPOSER
GLØG, KAKAO og ÆBLESKIVER.

Vi samles ved stationen kl. 16
Laven Hornorkester spiller udvalgte julesange og koret og vi synger med.
kl. ca 16,10 ankommer selve JULEMANDEN og tænder på magisk vis lysene i juletræet.

Derefter deler JULEMANDEN godteposer ud til de børn der har været artige i år.

Der kan købes Gløgg, Kakao, Kaffe og Æbleskiver i borgerforeningens bod

 

" HVIS SUK VAR LUFTBALLONER"
Mandag d. 13. november 2017 - kl. 19.00 i Sejs-Svejbæk Kirke
Annette Jakobsen, Gl. Rye holder foredrag. 
En storslået fortælling om en af Danmarks største flygtningelejre, Gl. Rye flyveplads, der husede op til 10.500 tyske flygtninge samtidig i perioden 1945 til slutningen af 1948. Ialt var der 250.000 tyske flygtninge i Danmark.
Annette Jacobsen er selv tysk - dansk gift - og selvfølgelig noget yngre end dem hun fortæller om.
I pausen serveres kaffe + kage. Pris 20 Kr. 

Vi gør venligst opmærksom på, at foredraget, som tidligere er annonceret til tirsdag, d. 14. november i Multihuset, Sejs-Svejbæk (er AFLYST)
 
Mød i stedet for op - til en spændende aften:
Mandag, den 13. november i Sejs-Svejbæk Kirke kl. 19.00. Alle er velkomne og det er gratis at deltage, men det er på aftenen og via vores hjemmeside muligt at blive medlem af foreningen. Kontingent for 2018 er kr. 75 og for en husstand kr. 125.   
 Med venlig hilsen
Sejs-Svejbæk Lokalhistoriske Forening.

Rungende nej til boligprojekt på Terrassen Camping

Det blev et rungende nej til visionerne om et boligprojekt på Terrassen Camping, da en håndfuld politikere og embedsmænd fra Silkeborg Kommune, suppleret med en arkitekt fra tegnestuen bag oplægget, havde mandsmod og hjerte til at vejre stemningen fra beboerne i Laven, da et fyldt Alling Beboerhus lagde lokaler til.

Og symptomatisk nok på lige netop Allehelgensaften, hvor ordet blevet givet frit til godt en femtedel af beboerne i Laven, der med en lang række indlæg lagde projektet i graven efter at embedsmænd, politikere og arkitekt havde uddybet projektet og understreget, at det kun var et oplæg, og at der ville blive lagt vægt på stemningen og de mange argumenter for og imod.

Sidstnævnte var klart i overtal. Få kunne godt se visse fordele, mens andre stillede spørgsmål om hvad beboerne i Laven fik ud af det, eller om der i det mindste ikke var nogle lidt mere spændende projekter. Det var der ikke umiddelbart lød det, og til stor begejstring for hovedparten af de fremmødte, erkendte kommunens folk, at de tog den massive modstand til efterretning.

Laven Borgerforening og Lokalrådet indbyder til generalforsamling og valg onsdag den 1. november kl. 19.00 i Alling Beboerhus.
Dagsorden:
1.       Valg af dirigent og referent
2.       Formandens beretning
3.       Kassererens beretning
4.       Indkomne forslag, herunder fastsættelse af kontingent.
      Bestyrelsen indstiller uændret kontingent.
5.       Valg af bestyrelsesmedlemmer. På valg er:
Christine Hanselmann (genopstiller)
Rune Bak Hansen (genopstiller)
Gert Vincent (genopstiller)
Mette Fruelund (genopstiller ikke)
Bestyrelsen indstiller i stedet Majken Dahlgaard
6.       Valg af bestyrelsessuppleanter
         nuværende er Majken Dahlgaard, Frank Møller og Bodil Larsen
6.       Valg af revisor
7.       Eventuelt
Forslag til generalforsamlingen skal være formanden i hænde senest den25. oktober. (afleveres til Stig, Himmelbjergvej 162 eller mail holtenstig@gmail.com)
Efter generalforsamlingen vil der vil blive afholdt valg til
Lokalrådet og Anne Lund vil informere om dets arbejde.
Der skal vælges op til 5 kandidater til lokalrådet + evt. suppleanter. Interesserede skal melde sig til Anne Lund eller Christine Hanselmann senest d. 23. oktober.
Generalforsamlingen er DIN enestående chance for at være med til at gøre Laven til en endnu mere enestående by - og tag gerne dine naboer med.
 
læs her
Så går tiden atter mod efterår og det er tid til at presse æbler til gylden saft.Årets æblepressedag afholdes den 8. okt. kl. 10.00 – ca. 14.00 (eller så længe der er æbler at presse...) hos Rikke og Michael Jacobsen, Slangebakken 25.Medbring egne æbler og fryseposer (eller andre beholdere) – En kande kaffe og en kage til fællesskabet er også et hit.Har du ingen æbler, så kom alligevel, Borgerforeningen samler æbler ind til fælles brug.
Nye færdelstavler.
Kommunens folk trodser vind og vejr.Som det kan ses har kommunens folk haft travlt med at udskifte færdselstavlerne i forbindelse med den nye motorvej ved Silkeborg.

Kløverhuset
- Børnehaven I Laven

Hvad sker I Byen????
Tjek vores 
 Aktivitetskalender.


 


View Larger Map
- Laven.dk - Laven Borgerforening - lavenborgerforening@gmail.com - webmaster: bullpetersen@gmail.com -
Lav din egen hjemmeside med mono.net